Craig Bellamy F. donaties

KiTs for the World doneert  € 1000,- Euro aan de Craig Bellamy Foundation. Uw donaties maken echt een verschil !

LOGO

CRAIG BELLAMY FOUNDATION
OFFICAL+PARTNER_LOGO

KiTs for the World donaties aan CRAIG BELLAMY FOUNDATION projecten:

POVERTY HEALTH GENDER EDUCATION RE_USE

Donaties: LIVERPOOL FC voetballer Craig Bellamy ‘s foundation werkt samen met de Nederlandse non-profit organisatie KiTs for the World .

Deze voetballer uit de Engelse premier league, startte de Craig Bellamy Foundation die voetbal gebruikt als middel om kinderen in Sierra Leone te helpen. Samen met KiTs for the World organiseerden ze een inzamelings aktie tijdens het Hanze Trophy weekend bij voetbalclub SVI in Zwolle zuid. Donaties zowel financieel als materieel aan K4TW, maken het mogelijk om zulke projecten te steunen.

KiTs for the World,  verzameld voetbal tenues bij locale clubs uit het hele land en verzendt deze naar organisaties  in ontwikkelingslanden die voetbal gebruiken om te werken met kinderen.  En ze zo te betrekken bij onderwijs, algehele ontwikkeling, strijd tegen geweld en rascisme, hygiene voorlichting etc.Meer dan duizend stuks aan sportkleding zijn inmiddels ingezameld. Natuurlijk brengt de organisatie en het verzenden van deze tenues kosten met zich mee.  Mede door deze kleding en ook  financiele donaties aan KiTs for the World kunnen we organisaties zoals  de Craig Bellamy Foundation ondersteunen.

C Latham Founder of KiTs for the World :

‘We zijn erg blij met de steun van  Xando and The Craig Bellamy Foundation aan dit project. We hopen binnenkort ook een nieuw project aan te kondigen in samenwerking met Xando en de Craig Bellamy Foundation. We bedanken hierbij ook FC ZWOLLE voor hun support aan KiTs for the World en hun royale bijdrages aan dit event in de afgelopen jaren.

‘We hebben inmiddels heel wat voetbaltenues mogen ontvangen van voetbalclubs uit heel nederland, nu moeten ze nog verzonden worden naar die plaatsen waar er zoveel goeds mee word gedaan. ‘The Craig Bellamy Foundation werkt aan verbetering van leefomstandigheden door het gebruik van de internationale taal van voetbal.

‘Wij willen daar aan bijdragen door voetbaltenues in te zamelen die ongebruikt onderin kledingkasten liggen of zoals complete elftaltenues als donaties door voetbalclubs zelf. Deze krijgen een  tweede leven te geven bij organisaties zoals de Craig Bellamy foundation.

Partners die een bijdrage leverden aan dit project:
[widgetkit id=879]

Over de Craig Bellemy Foundation

Bouwen aan een betere toekomst in Sierra Leone door sport en onderwijs. De Craig Bellamy Foundation is een liefdadigheids organisatie die kinderen uit achterstandsgebieden de kans geeft hun talenten te ontwikkelen d.m.v. sport en onderwijs om hen te helpen een beter leven op te bouwen voor zichzelf, hun familie en hun leefomgeving. We doen dit via een non-profit voetbal opleiding en een internationale school, en ook door het houden van een nationale jeugd competitie ter ontwikkeling van de gemeenschap, opgezet met de hulp van UNICEF. Uw donaties maken een verschil !

De Academy

Onze voetbal opleiding werkt met Afrika’s meest getalenteerde atleten en ontwikkelt  zowel voetbalspelers van internationaal niveau als ook geinspireerde, goed opgeleide rolmodellen.Een 5 jarige opleiding wordt geboden aan kinderen tussen de 11-13 jaar, die zijn geselecteerd d.m.v. een uitgebreid nationaal recruterings proces. De opleiding biedt een stabiele en positieve omgeving die de ontwikkeling bevordert op 3 gebieden, namelijk sport, onderwijs en persoonlijk – alle drie met even veel aandacht behandeld.

De nationale jeugd competitie

De structuur van deze nationale jeugd voetbalcompetitie waar bijna 2000 kinderen – jongens en meisjes- aan deelnemen is zo opgezet dat alle spelers deel moeten nemen aan de schoolopleiding, de principes van fair-play in acht moeten nemen, en het verkregen onderwijs over gezondheid e.d. door moeten geven tijdens sociale ontwikkelings projecten aan andere kinderen en leefgemeenschappen.
Er zijn 100 teams in de competitie, ze worden ingedeeld in -12 en -14 leeftijdsgroepen in de 4 regio groepen van Siera Leone: Freetown, Makeni, Bo en Kenema. Uw donaties zijn hiervoor uitermate belangrijk en welkom.

Behaalde resultaten

• Onderwijs: Aanwezigheid op school is nu hoger dan 90%- meer dan vier keer hoger dan het nationale gemiddelde van 21% (UNICEF 2009)

• Ontwikkeling in eigen leefomgeving: Teams hebben hun eigen ‘ huiswerkclubs’ na de training opgezet, met hulp van de lokale gemeenschap als aanvulling op hun onderwijs

• Gelijke rechten voor meisjes: De introductie van meisjes in de competitie heeft zeer positieve resultaten voortgebracht- in de eerste 6 maanden steeg de school aanwezigheid van 83% naar 98%.
Door het opzetten van gemeenschaps ontwikkelings projecten, helpen de meisjes het negatieve stereotype beeld van vrouwen, dat hun belemmerd in hun ontwikkeling, om te zetten naar een positieve stimulans.

• Gezondheid: Meer dan 500 gemeenschap ontwikkelings projecten zijn opgezet ter verbetering van sanitaire voorzieningen, gezondheid en milieupraktijken.
Levensreddend onderwijs betreffende gezondheid en hygiene bereikte meer dan 50.000 mensen door het hele land.

• Versterking positie jeugd: Door de jeugd in het centrum te zetten van de onwikkeling van gemeenschappen worden leiderschap, talent en rolmodellen ontwikkeld en is de jeugd betrokken in plaats van buitengesloten.

Steun ons

Bij de start van het 3e seizoen, en met duizenden betrokkenen over het hele land, blijft de impact en omvang groeien. We zijn de competitie aan het uitbreiden om meer regio’s in Sierra Leone er bij te betrekken en ook een dames-competitie voor meisjes op te zetten om de aandacht te vestigen op de gelijkheid voor vrouwen in de leefgemeenschap.
Daarom vragen we uw steun, om deze groei te bewerkstelligen zodat we nog eens duizenden kinderen een kans kunnen geven op een beter leven, voor hen zelf en de gemeenschap waar ze wonen.
www.craigbellamyfoundation.org | @craigbellamysl | www.facebook.com/craigbellamyfoundation

Help ons te Helpen

Just Giving BANNER

Help ons te Helpen

JustGiving_KiTs_For_the_World_Donate_buttonspacer_1

Hartelijk dank voor uw donatie. Uw support maakt het verschil ! ONE KIT CAN CHANGE A LIFE!