Bezoek van Whizzkids United in Zuid Afrika bij SVI

Written by KiTs for the World on October 23, 2015. Posted in

Maandag is Marcus McGilvray CEO van Whizzkids in Nederland en zal om 20:00 op bezoek gaan bij SVI om feedback te geven en zijn dank over te brengen.

Whizzkids United werkt vanuit het FIFA for Hope centrum in Zuid Afrika. Een van de vele Hope Centra die gebouwd zijn op initiatief van de FIFA nav de Worldcup 2010. Whizzkids zet zich in om een leefomgeving te creeren waar jonge mensen gelukkig, gezond en veilig zijn en de mogelijkheid hebben om hun doelstellingen te realiseren. Om dit te bereiken gebruiken ze de universele taal van voetbal om jonge mensen te bereiken en ze te helpen hun talenten te ontwikkelen.

KiTs for the World zamelt voetbalkleding/schoenen in en verzend deze naar organisaties als Whizzkids die voetbal/ sport als ontwikkelings methode gebruiken en daarmee kinderen en jonge volwassenen betrekken bij diverse andere projecten die tot doel hebben leefomstandigheden en toekomst perspectief te verbeteren. De samenwerking met Whizzkids heeft K4TW ook support opgeleverd van actrice Charlize Theron, (UN Messenger of Peace).

SVI draagt op diverse manieren hun steentje bij om niet allen dichtbij maar ook verweg support te geven dmv het ter beschikking stellen van tweedehands voetbalkleding. Zonder de hulp van clubs zoals SVI zou het voor K4TW niet mogelijk zijn organisaties als Whizzkids te helpen.

Whizzkids voldoet de KiTs for the World Doelstellingen

POVERTY HEALTH GENDER EDUCATION RE_USE

WhizzKids United

WhizzKids United gebruikt voetbal als educatiemiddel om lokale jeugd te betrekken bij projecten die een gezonde gedragsverandering teweeg brengt. Wij leveren effectieve HIV preventie, zorg, behandeling en steun aan jongeren wereldwijd.

Edendale herbergt een van de hoogste prevalentiepercentages van HIV in de wereld, evenals een grote passie voor voetbal. De Edendale township net buiten Pietermaritzburg is waar WhizzKids United Health Academy zich ook bevindt. Terwijl de belangrijkste focus van onze innovatieve kliniek de verstrekking van specialistishce zorg verlenen aan jeugd en jonge volwassenen is, voert het ook een aantal andere programma’s uit die gericht zijn op verhoging en versterking van deze diensten.

Het Edendale Football for Hope centrum is onderdeel van de 2010 FIFA World Cup nalatenschap – 20 centra voor 2010.Deze faciliteit is een unieke bezienswaardigheid in Edendale en speelt een vitale rol in de ontwikkeling van de gemeenschap. Met haar iconische kunstgras voetbalveld en de vele faciliteiten in het gebouw is het Football for Hope centrum de ideale toevoeging aan de WhizzKids United Health Academy.

Leave a comment

 • Hetnotarieel and KiTs for the World
 • MVW and KITs for the World
 • SITA_and KiTs for the World
 • Greenfields and KiTs For The World
 • NNZ and KiTs for the World
 • Sport-inn
 • Supporter voor KiTs for the World
 • Supporter voor KiTs for the World
 • Brons Sponsor voor KiTs for the World
 • Brons Sponsor voor KiTs for the World
 • Brons Sponsor voor KiTs for the World
 • Brons Sponsor for KiTs for the World