IDYDC Donaties

Meer dan 1240 items aan voetbal -kleding en schoenen gedoneerd aan IDYDC !

IDYDC Logo in partnership with KiTs for the World

IDYDC Football for Hope CenterOFFICAL+PARTNER_LOGO

KiTs for the World, ontwikkeling door voetbal en  IDYDC’s projecten:

POVERTY HEALTH GENDER EDUCATION RE_USE

Iringa Development of Youth, Disabled, and Children Care (IDYDC)

Over de organisatie :

De lokatie  van het Hope centrum en IDYDC ligt net buiten de stad Iringa in het hoger gelegen deel van centraal Tanzania, ong 500 km van Dar es Salaam. De uitdaging voor deze regio is o.a. het hoge aantal HIV/AIDS besmettingen,  het hoge aantal vroegtijdigen schoolverlaters  en drugsmisbruik. Het centrum biedt gelegenheid voor  gemeenschapschappelijke activiteiten, o.a. ontwikkeling door voetbal,  in een gemeenschap waar een  ernstig gebrek is aan basisdiensten en kansen voor werkgelegenheid voor jongeren.

IDYDC is een op de gemeenschap gerichte “niet-gouvernementele organisatie”die 50.000 jongeren heeft bereikt sinds de start in 1991. Gevestigd in de stad Iringa, implementeert IDYDC projecten in het hele Iringa district, met de nadruk op de bevordering van de gezondheid en de rechten van kinderen. IDYDC heeft tot doel, straatkinderen, wezen en jonge mensen met een geschiedenis van alcohol en drugs misbruik te bereiken door voetbal te gebruiken als een belangrijk instrument om sociale verandering te bewerkstelligen.

Naast de voetbal programma’s biedt IDYDC cursussen aan  zoals: beroepsopleiding, counseling diensten en microfinanciering programma’s aan lokale gemeenschappen. Deze programma’s worden als voorbeeld erkend en opgevolgd binnen de regio, en tal van andere organisaties hebben een soortgelijk pad gevolgd in de afgelopen jaren.

IDYDC WERKGEBIED:

Onderwijs, milieu, geslacht, gezondheid

Over de Hope Centrum

IDYDC heeft bevestigd dat zij zullen werken vanuit het Football for Hope Centrum, gevestigd in de Iringa Municipality dit jaar 2012. Dit sport centrum is het resultaat van de officiele FIFA World Cup 2010 campagne in Zuid Afrika. Na het laatste fluitsignaal  is FIFA gestartd met de bouw van 20 FFH Centra in Afrika en Tanzania was een van de geselecteerde afrikaanse landed.

Het concept van FIFA via de Football for Hope Centra is voetbal te promoten als een middel voor sociale ontwikkeling. Om d.m.v. een hechte samenwerking met wereldwijde partners, voetbal te gebruiken om vrede en beeindiging van geweld te bewerkstelligen. En ook om voetbal te gebruiken voor educatie en gezondheids gerelateerde topics in de betreffende doelgroepen.

IDYDC zal dit FFH Centrum in gebruik nemen om sociale programma’s op te zetten en de jeugd samen te brengen dmv voetbal zoals hierboven beschreven.
[URIS id=754]
[widgetkit id=763]

Partners die een bijdrage leverden aan dit project
[widgetkit id=856]

Help ons te Helpen

Just Giving BANNER

Help ons te Helpen

JustGiving_KiTs_For_the_World_Donate_buttonspacer_1

Hartelijk dank voor uw donatie. Uw support maakt het verschil ! ONE KIT CAN CHANGE A LIFE!